Na evidenci vozidel přes web

25. září 2010

Magistrát města Hradec Králové zavádí na svých webových stánkách novou službu. Občané, kteří potřebují vyřídit dočasné (trvalé) vyřazení vozidla z registru, přihlášení vozidla k registraci, správní poplatky, ukončení dočasného (trvalého) vyřazení vozidla z registru či žádost o zápis změn údajů, mohou použít vyvolávací systém na webu. Podrobné informace o tomto systému a odkazy na něj najdete na webu města www.hradeckralove.org v oblasti Magistrát - Odbory - Odbor správní - Evidence vozidel.

Nedávno zavedený elektronický vyvolávací systém jsme nyní rozšířili o možnost sledování fronty a objednávání schůzky přes internet. Občan po zadání registračních údajů obdrží e-mailem potvrzující zprávu s přiděleným pořadovým číslem a dalšími provozními pokyny. Ve frontě pak může každý sledovat své aktuální pořadí a předpokládaný čas vyřízení. To se týká i lístků utržených přímo na místě. Díky této možnosti nemusíte již trávit dlouhé hodiny v budově úřadu, můžete přijít až v pravý okamžik, řekl webmaster magistrátu města Ondřej Vrabec.
Rád bych požádal občany města, aby nový systém nezneužívali. Je zbytečné zablokovat místa v pořadníku a tím znemožnit jejich použití. Osobně jsem velice rád, že se pro občany vyřízení agendy na evidenci vozidel zjednoduší a urychlí, řekl náměstek primátora Ing. Alois Tuháček.

Spustit audio