Na české sjezdovky znovu míří lyžaři, střediska se na Velikonoce plní

3. duben 2015

Nový sníh zlepšil podmínky na českých sjezdovkách. Sněží už tři dny a na horách to vypadá jako uprostřed zimní sezóny. Lidé volají na poslední chvíli a rezervují si pobyty. Střediska tedy budou o velikonočních prázdninách nejspíš plná.

V posledních dnech například v Krkonoších napadlo až 70 centimetrů prachového sněhu, který potom rolbaři upravili. Sníh si sedl a výsledkem je o 30 centimetrů vyšší sněhová pokrývka na sjezdovkách.

Zvýšený zájem hlásí většina krkonošských středisek. O víkendu otevřou dokonce i některé menší lyžařské areály, které už letošní sezonu ukončily.

Někteří turisté své rezervace na prodloužený víkend a Velikonoce kvůli přívalům sněhu zrušili, daleko víc lidí ale na poslední chvíli ubytování shání.

Jde hlavně o ty, kteří si chtějí užít dobrých sněhových podmínek. Sehnat ubytování například ve Špindlerově Mlýně není zatím problém, ubytovací zařízení jsou obsazená z poloviny.

Lyžovat se ale o Velikonocích nebude jen v Krkonoších, otevřené jsou třeba sjezdovky v Jizerských horách, a to na Tanvaldském Špičáku a Severáku.

Lyžaři se můžou vypravit také na Klínovec nebo Bublavu do Krušných hor. Jezdí se také v Deštném v Orlických horách i Červené vodě tamtéž.

Skiareály otevírají své brány v Zadově a Železné Rudě na Šumavě, v Jeseníkách v Ramzové a na Pradědu.

Aktuální informace o otevřených sjezdovkách i jejich stavu si lidé můžou zjistit na webových stránkách jednotlivých středisek.

autoři: Eliška Malínská , Kateřina Kohoutová
Spustit audio