Mladí čeští házenkáři budou v Jičíně usilovat o postup na ME

24. září 2010

O účast na evropském šampionátu, jehož finálový turnaj se uskuteční za účasti šestnácti celků 27. července až 1. srpna v Srbsku a Černé hoře, budou od pátku bojovat čeští dorostenci v házené. V Jičíně se poperou o jediné postupové místo s Maďarskem a Itálií. "O Italech nevíme vůbec nic. Maďary máme natočené na videu v zápase s Rakouskem, ale to hráli podle mě ve vlažnějším tempu. Přesto je jasné, že jejich velká síla je v postupném útoku na místě spojek," uvedl kouč reprezentačního celku do 18 let Jaroslav Hudeček.

"To bude náš největší problém, vystupňovat agresivitu v obraně. Pokud to ustojíme, tak jsem přesvědčen, že se s nimi dá hrát," prohlásil. Za favorita považuje Maďarsko. "Ale věřím ve výhodu domácího prostředí. Když uspějeme s ním, jsem přesvědčen, že Itálie nás již nezastaví," dodal kouč.
Minulý týden startoval český výběr na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji v Německu. Skončil třetí, když nestačil na domácí házenkáře, Srbsko a Černou Horu a porazil Švýcarsko.
"Turnaj nám otevřel oči. Jsem moc spokojen, že jsme tam byli. Zápasy nám odhalily slabiny, jako příprava to bylo vynikající. Potěšitelné je, že obranná fáze je dobrá, nyní pilujeme útok," pochvaloval si reprezentační kouč.
Program kvalifikace v Jičíně:
Pátek 21. května: ČR - Maďarsko (18:00).
Sobota 22. května: ČR - Itálie (17:00).
Neděle 23. května: Maďarsko - Itálie (10:00).

Logo
Spustit audio