Mezinárodní festival OUTDOOROVÝCH filmů v Polici nad Metují

22. září 2010

V sále Pellyho domů v Polici nad Metují se koná od 5. do 8.11. 2008 MEZINÁRODNÍ FESTIVAL OUTDOOROVÝCH FILMŮ (MFOF) - šestý ročník soutěžní přehlídky dobrodružných, extrémních, adrenalinových a cestopisných filmů. Mezinárodní festival outdoorových filmů, soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů, za pět let se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým putovním festivalem na světě a největším filmovým putovním festivalem v České republice. Vždyť v roce 2008 bude putovat dvacetičtyřmi českými městy a má i nesoutěžní přehlídku na Slovensku (Vysoké Tatry). Festival je zaměřený na sporty s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí nás do prostředí, kde se běžný "smrtelník" nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině.
Festival má 4 kategorie:
A. dobrodružný a extrémní sportovní film - sporty v přírodě (mimo horolezectví), lyžování, extrémní lyžování, horská kola, paragliding atd.
B. horolezecký a horský film - horolezecké sporty, expediční lezení, lezení v ledu, polární expedice, horská krajina, člověk a hory
C. dobrodružné vodní sportovní filmy - rafting, vodácké sporty, kajaking, kanoistika, jachting, potápění, surfing, dálkové plavání atd.
D. cestopisný film (filmy výhradně cestopisného charakteru nezařazené do kategoríí A, B, C)

Filmy nejsou omezovány svou stopáží ani rokem vzniku. Festival byl založen v roce 2003 Cestovní kanceláří Turistika a Hory s.r.o., která je zároveň hlavním pořadatelem a producentem festivalu. Spolu se s polupořadateli v jednotlivých městech vytvořili mimořádně rozsáhlý projekt, za který obdržel nominaci na Nejlepšího podnikatle České republiky v roce 2007. V prvním ročníku byl festival situován do 3 českých měst. Během pěti let své působnosti, podpory měst, regionů a partnerských firem se festival rozšířil v 6. ročníku do 24 měst České republiky a taktéž jako nesoutěžní přehlídka do Slovenské republiky. Za pět let působení festivalu se několikanásobně zvýšila jeho návštěvnost. Jen na slavnostní zahájení v Ostravě přišlo na 550 návštěvníků. Celkově i s návštěvností škol se celková návštěvnost pohybuje mezi 25 000 - 30 000 diváky.

Spustit audio