Město Harrachov jedná o využití budovy bývalé celní a pasové kontroly

22. září 2010

Město Harrachov v tyto dny jedná o osudu a možném využití budovy někdejší celní a pasové kontroly, před kterou pokračují demoliční práce. Radnice může připravit zajímavé projekty, vyřešit ale musí majetkoprávní záležitosti a hlavně rozhodnout, zda objekt skutečně chce získat. Odstraněny už jsou odbavovací buňky v celništi i kontrolní rampa kamionů, takže splněno bude nařízení vlády o volné průjezdnosti mezinárodních silnic na příjezdu do republiky. S Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových jedná harrachovská radnice v tyto dny o možném způsobu převedení budovy a město. Pokračuje místostarosta Přemysl Vodseďálek: "Je to tam trošičku komplikované s pozemky, protože tam je nějaký restituční nárok v současné době. Harrachov potřebuje do provozu budovy ještě zahrnout nějaké soukromé subjekty, aby to pro město nebyl danajský dar."

"Je tam elektrokotelna, je to drahý provoz, navíc, když město dostane tuto budovu, tak tam bude muset vybudovat kanalizaci, protože je tam výjimka do roku 2010 a zřejmě tam budeme muset přivést i pitnou vodu, takže zastupitelstvo by mělo v nejbližší době přijmout usnesení, zda budovu město chce, anebo nechce," dodal místostarosta Harrachova Přemysl Vodseďálek.
Harrachovská radnice si je ale vědoma velmi výhodné polohy místa a zájem na společném projektu, kulturním, informačním i sportovním, případně i na zřízení stanice integrovaného záchranného systému mají i Poláci.

Spustit audio