Maminky mohou mít každý den pohodu

21. září 2010

Mateřský klub POHODA v Hradci Králové, který od r. 2005 zastřešuje občanské sdružení PROSTOR PRO rozšiřuje od září své služby a pomoc pro rodiče na rodičovské dovolené. Otevřeno bude každý všední den od 9:00 po celé dopoledne. Program začíná vždy v 9:30 hodin. "V pondělí, úterý a ve čtvrtek se můžete účastnit SPOLEČNÉHO PROGRAMU PRO RODIČE A DĚTI, kde na vás čeká společné cvičení, různé výtvarné techniky, zpívánky, říkanky a básničky, ale třeba i společné hraní divadla," uvedla nový program Dita Balcarová, koordinátorka MK Pohoda. Symbolické vstupné je 5 Kč. "V pátek bude prozatím VOLNÁ HERNA, kde si můžete s dětmi hrát a s ostatními maminkami popovídat," dodala Dita Balcarová, která má dlouholeté zkušenostmi s volnočasovými aktivitami.

Výhodou pro maminky jistě bude permanentka na 12 vstupů za 50 Kč. Ve středu od 9:30 do 10:30 je CVIČENÍ PRO MAMINKY. "Je vhodné i pro kojící matky a děti můžete vzít samozřejmě s sebou, je tu pro ně připravena spousta hraček," uzavírá program hlavní maminka Dita Balcarová. Vstupné na cvičení je 20 Kč. "Páteční program chceme rozšířit o různé specializované kroužky pro děti. Proto sháníme zájemce o vedení kroužků. Bližší informace rádi poskytneme nebo je najdete na našem webu," nabízí Balcarová. V klubu POHODA budou probíhat též kurzy znakování batolat pro začátečníky a pro pokročilé. Kurz proběhne vždy, když se nasbírá dostatečný počet zájemců.
A proč Mateřský klub POHODA rozšířil otvírací dobu a zlepšil program? "Zájemkyň i zájemců o klub stálé přibývá, například na konci roku 2008 jich bylo 128 a průměrná doba kontinuálního využívání služby jedním rodičem se prodloužila na 1,5 roku. A díky zcela novému celotýdennímu programu budeme mít více času na klientky POHODY pro individuální práci s nimi, " odpověděla Dita Balcarová.
Další podrobnosti najdete na www.prostorpro.cz nebo pište na email balcarova@prostorpro.cz, případně volejte na mobil 739 904 502. POHODU najdete v Čajkovského ulici v Malšovicích, v sídle PROSTOR PRO, naproti Centru mladých (bývalému Kinu mladých).
Posláním občanského sdružení PROSTOR PRO je vytvářet a nabízet prostor pro sociální a volnočasové aktivity zaměřené především na děti a mládež. Již od roku 2000 pomáhá dětem a mladým lidem. Hlavním projektem je sedmým rokem Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež KLÍDEK. PROSTOR PRO dále zastřešuje Terénní program STREET, Mateřský klub POHODA pro maminky na mateřské dovolené a provozuje Multifunkční hřiště PLÁCEK. Pro veřejnost pravidelně pořádá zážitkový LABYRINT LAN, multižánrový KLÍDEK FEST, pouliční GRAFFITI STREET JAM a pohodové MALOVÁNÍ NA CHODNÍK a nově sportovní VÍTÁNÍ JARA NA PLÁCKU.

Spustit audio