Mák je chutný a hlavně zdravý, ale pozor na správné skladování
25. listopad 2022
Také pečete vaší rodině makové buchty? Pokud ano, dopřáváte jí tím pěknou porci zdraví. Mák je totiž dobrý na kosti, klouby, zuby, nervy, vlasy i oči.
Pomáhá při nespavosti, léčbě ekzémů a dokonce chrání před mrtvicí. Důležité je ovšem jeho skladování. Vždycky by měl být v uzavřené sklenici, kde se nebude tak rychle kazit a zachová si své typické aroma.
Pokud se vám zdá mdlý, můžete ho lehce přivést k životu. Stačí jej nejdříve nasucho opražit na pánvi a teprve potom pomlít. Uvidíte, že bude zase jako čerstvý. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka