Lidem slouží opravený most v Malšově Lhotě

23. září 2010

Řidičům již slouží opravený most v Hradci Králové - Malšově Lhotě. Jeho zprovoznění usnadňuje automobilové spojení mezi hradeckými městskými částmi Malšova Lhota a Svinary i výjezd z krajského města do Bělče nad Orlicí či na Třebechovice pod Orebem. Rekonstrukce mostu, během které stavbaři odstranili starou mostní konstrukci postavili nový most, vyšla na více než 11 milionů korun. Se stavbou mostu začal Královéhradecký kraj letos v dubnu.

"Tato oprava patří mezi projekty , které se ucházejí o finanční podporu Evropské unie. Ta by měla zaplatit až 85 procent nákladů. Stejným způsobem chceme dosáhnout na financování oprav dalších deseti mostů v kraji," řekl náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík.
Při opravě mostu přes Stříbrný potok se při celkové přestavbě posunula mostní konstrukce a trasa vozovky, která se díky rekonstrukci rozšířila, a vznikl nový chodník. Během oprav vznikly také nových zastávkové zálivy pro autobusy hradeckého dopravního podniku či k provedení nového odvodnění mostu. Od neděle 28. října se linky autobusů číslo 11 a 17 Dopravního podniku města Hradce Králové vrátily na své původní trasy podle původních jízdních řádů.
Od dubna se postupně začaly opravovat další mosty například v Choteči, v Milíčevsi či v Martínkovicích.

Spustit audio