Lenka Termerová uvařila svíčkovou na smetaně s vídeňskými noky
Herečka Lenka Termerová se s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem rozhodla pustit do vaření v rozhlasové kuchyni Pochoutek. Připravovali svíčkovou s vídeňskými noky.
Dozvěděli jste se, jakou kuchyni má ráda, kromě přípravy svíčkové se také bavili o jídle, vaření obecně, herectví, zavzpomínali na Studio Ypsilon a vtípky kolegů.
Svíčková na smetaně:
750 g pravé hovězí svíčkové (nebo hovězí maso zadní), 150 g mrkve, 150 g celeru, 75 g petržele, 1 větší cibule, 50 g slaniny nakrájené na úzké klínky, 150 g másla, sůl, mletý pepř, 5 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření 3 bobkové listy, špetka tymiánu, citrónová šťáva, cukr, 100 g plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml šlehačky, příp. mléko na zředění, citron nakrájený na plátky a brusinkový kompot
Reprízováno 2. června 2013.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka