Lázně Bělohrad na Jičínsku ožily filmovým ruchem

27. leden 2012

Podle scénáře Tomáše Magnuska a v režii Petra Šíchy tam vzniká nový český film „Školní výlet". V něm se mimo jiné představí např. Libuše Švormová, Ivanka Devátá, Stanislav Zindulka nebo Petr Kostka.

Režisér Petr Šícha k filmu redaktorce Vlaďce Wildové vysvětlil.

Nový český film Školní výlet, jehož děj se převážně odehrává v Lázních Bělohradě na Jičínsku, by měl být do kin uveden v březnu příštího roku.

Ve filmu se kromě našich hereckých legend jakými jsou např. Libuše Švormová, Petr Kostka, Stanislav Zindulka, Ladislav Trojan nebo Jiřina Jirásková představí také mladá "garnitura ". Jejího zástupce zastihla těsně před první dopolední klapkou v resortu Strom života - redaktorka Vlaďka Wildová.

"Školní výlet" vypráví o výletě dvaceti bývalých, dnes už osmdesátiletých spolužáků do českých lázní. Pobyt v lázních je plný komických situací, starých křivd, ale především hereckého koncertu. Je to i setkání s oblíbenými celebritami.

Do 24. srpna se natáčí převážně v Lázních Bělohradě na Jičínsku. Městské kulturní středisko Lázně Bělohrad pořádá cyklus besed s herci filmu Školní výlet v kulturním sále lázní v Lázních Bělohradě. Začátek besed vždy od 19 hodin. Na všech besedách bude také přítomen autor scénáře a režisér filmu Tomáš Magnusek.
17.8. - Stanislav Fišer, Antonín Hardt, Ivanka Devátá, Nina Jiránková, Ladislav Trojan
24.8. - Petr Kostka, Stanislav Zindulka

Lázně Bělohrad na Jičínsku ožily filmovým ruchem
autor: VaW
Spustit audio