Kuře po myslivecku

Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky. My si v Apetýtu připravíme Kuře po myslivecku. Chutná skvěle, je šťavnaté a určitě se k receptu budete rádi vracet.

Připravte si:

  • 6 kuřecích stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 800 g rajčat v konzervě
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 kostku drůbežího bujonu
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř
  • hrst petrželky

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, kuřecí díly potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  2. Položíme je kůží nahoru do pekáčku a pečeme v troubě 25 minut.
  3. Stehna budou dozlatova, ale ještě ne úplně doměkka.
  4. Vyndáme je z pekáčku a odložíme zatím stranou.
  5. K výpeku přidáme olej, nakrájenou cibuli a česnek, dusíme 8 minut doměkka.
  6. Vlijeme víno a necháme ho odpařit, přidáme koření, kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml horké vody a vlijeme do pekáčku.
  7. Do směsi vrátíme maso a dalších 20 minut necháme v troubě, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme ideálně s rýží nebo těstovinami.

Související

  • Kuře v peřince

    Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.

  • Pomerančové kuře

    Pro recept na pomerančové kuře zavítáme do Vinařství Gotberg.