Kupóny na poplatky v nemocnicích

23. září 2010

Všechny nemocnice Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje zavedou od Nového roku platbu regulačních poplatků speciálními třicetikorunovými kupóny. V nemocnicích Trutnově, Jičíně, Náchodě i v Rychnově nad Kněžnou tak pacienti peníze uhradí dříve než vstoupí do ordinace. Podle mluvčího Zdravotnického holdingu Lukáše Pochylého budou jednotlivá prodejní místa umístěna vždy při vstupu do areálu nemocnice: "Ty kupóny jsou mezi jednotlivými nemocnicemi nepřenosné, ale výhodou kupónu je, že jsou neomezené časově a dají se případně i vrátit."

"To znamená, že pacient si může koupit buď jeden kupón a ten potom použít přímo při ošetření či vyšetření, anebo si může klidně třeba na začátku roku koupit deset kupónů a když je nepoužije, tak je může zase vrátit a dostane zpátky všechny peníze," dodal Lukáš Pochylý, mluvčí Zdravotnického holdingu.
Poplatky za návštěvu lékaře budou v nemocnicích sousedního Pardubického kraje zatím vybírat zdravotní sestry. S pořízením turniketů či jiných technických zařízení zatím vedení kraje vyčkává, neboť si není jisto tím, zda poplatky nebudou ještě zrušeny.

Spustit audio