Kuchyňské tipy Ivy Hüttnerové: Co dělat, aby strouhanka z řízků neopadávala nebo jak na jemnější míchaná vajíčka
2. leden 2023
Věděli jste, že se na uvařeném pudinku nevytvoří škraloup, když ho na povrchu jemně pocukrujete?
Strouhanka na řízcích nebude při smažení opadávat, když při obalování do vajíček přidáte pár kapek oleje
Cibule rychleji zkaramelizuje, když ji při smažení posypete špetkou moučkového cukru.
Míchaná vajíčka budou mít jemnější chuť, když do nich před smažením zašleháte lžičku majonézy.
A sekaná se nikdy nepřilepí na dno pekáče, když pod ni dáte nahrubo nakrájenou cibuli.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka