Krkonošské noviny: Lidé ve Vrchlabí jsou proti stavbě domu

24. září 2010

Lidé na sídlišti ve Vrchlabí na Trutnovsku se bouří proti chystané výstavbě šestipatrového domu s 68 byty v těsném sousedství jejich domů. Přes 200 lidí již podepsalo petici proti stavbě a poslalo ji vrchlabským zastupitelům. Dům na volném prostranství mezi stávajícími panelovými domy chce postavit soukromá firma Homolka Group. Uvedly to Krkonošské noviny. Obyvatelům sousedních domů vadí výška objektu, nedostatek parkovacích míst a zastavění dosud volné plochy na sídlišti. Také se domnívají, že dům s velmi malými byty je předurčen k rekreačnímu bydlení, a tím k velké migraci budoucích sousedů.

Peticí se již zabývali zastupitelé, ale žádné stanovisko nepřijali s tím, že o oprávněnosti stavby může rozhodovat pouze stavební úřad v řádném územním řízení. Signatáři petice si proto najali právníka, který bude na průběh územního řízení dohlížet.
Město parcelu v roce 1994 prodalo soukromému investorovi. Od té doby pozemek několikrát změnil majitele až po firmu Homolka Group. V územním plánu nemá parcela žádný konkrétní účel. "Je to ostatní plocha v rámci obytného území. Z charakteru okolní zástavby se jeví logické, že by tam další bytový dům mohl stát," řekl vrchlabský starosta Jan Sobotka.

Logo
Spustit audio