Křest knihy OTVÍRAČ CEST v Hradci Králové

21. září 2010

V Muzeu východních Čech v Hradci Králové proběhne ve středu 30. září 2009 od 18 hodin křest knihy Vladimíra Zajíce s názvem OTVÍRAČ CEST. Fantasy povídky nazvané podle hrdiny OTVÍRAČ CEST zachycují ve skocích období před počátkem křesťanského letopočtu až do příchodu západních Slovanů Nýsů do české kotliny. Zvláštní titul OTVÍRAČ CEST se tváří trochu tajemně i trochu zvědavě a zdá se, že se budou úplně stejně tvářit i čtenáři. OTVÍRAČ CEST, hrdina této povídkové knížky totiž žije v době, kdy českou kotlinu obývali Keltové. A ti, jak jistě víte, byli nejenom zruční, múzičtí, ale hlavně tajemní. Marta Růžičková proto říká, že snad právě proto zůstala dlouhé roky v utajení i mailová adresa Vladimíra Zajíce Otvirac.cest@tiscali.cz.

Knížku povídek Vladimíra Zajíce pošlou její kmotři na cestu za čtenáři ve středu 30. září 2009. Pro případ, že byste chtěli být u toho, stabe se tak v Muzeu východních Čech v Hradci Králové v 18 hodin.

Na zalesněných svazích Gabréty, Korkont i Askebergu, na březích Bílého Albhu i zpěněné Wildahwy se odehrává boj o zemi Boiohemum...
Jak souvisí prastarý Bójský rukopis a záhadné Memorandum k miléniu s tím, co jedné bezměsíčné, hnusně lezavé noci odvážely tři švadrony švédských rejtarů ze zámku Český Krumlov?
...boj, v němž rozhodují ostří seker i mečů, ale především srdce mužů... Mutace genu G551D je stará 3000 let. Kromě Čech a Moravy se vyskytuje jen na území Británie, Irska, Bretaně a Rakouska. A značí, že v našich žilách stále koluje krev dávných Bóju - strážců kamene, který požírá krev i kosti.

Spustit audio