Královéhradecký kraj na REGIONTOURU 2004 v Brně

25. září 2010

Ve čtvrtek 8. ledna se v Brně otevřou brány již tradiční prezentace cestovního ruchu krajů České republiky REGIONTOUR 2004. První dva dny veletrhu jsou vyhrazeny odborníkům, sobota a neděle pak určeny veřejnosti. Ve čtvrtek a pátek bude v Brně pobývat i královéhradecký hejtman Pavel Bradík. Zúčastní se jako představitel Královéhradeckého kraje Regiotouru a sejde se i se svými kolegy hejtmany na jednání Asociace krajů České republiky. Královéhradecký kraj se představí ve stánku číslo 060 v pavilonu B a tentokrát společně s partnerským Banskobystrickým krajem.

Dalšími spoluvystavovateli jsou turistické regiony Východní Čechy, Krkonoše, turistická oblast Kladské pomezí, města Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí, Smiřice, Hostinné, Nový Bydžov, Nová Paka, autokemp Milovice, cestovní kancelář BK Tour Hradec Králové, Hoška Tour Jičín a Asociace kongresové a incentivní turistiky sdružující hotely a ostatní subjekty působící v oblasti cestovního ruchu.
V doprovodném programu vystoupí pěvecký sbor CARMINA z Rychnova nad Kněžnou. Ve stánku našeho kraje návštěvníci najdou kromě brožur upozorňujících na místa, která je dobré při pobytu v kraji navštívit, a map rovněž ukázku typického podhorského řemesla - krajkářství. Promítán bude film o Hradci Králové a bude možno také "vstoupit" do virtuálního obchodního domu s nabídkou turistických produktů.

Logo

Město Hradec Králové se představí stejně jako loni dvěma hlavními motivy "Hradec Králové - Salón republiky" a "Hradec Králové - kongresové město". Expozice města je součástí stánku Královéhradeckého kraje v pavilonu B. Je rozdělena do turistických regionů (Český ráj, Krkonoše a nejobsáhlejší Východní Čechy).
"Město Hradec Králové se bude prezentovat novým CD-ROMEM, jehož premiéra bude první výstavní den. CD je rozděleno do 8 kapitol, každá z nich má samostatný video snímek, fotodokumentaci a texty. Tento prezentační materiál je určen především pro návštěvníky města, kterým je Hradec představen jako Univerzitní město a Město kongresové turistiky. Dalšími kapitolami jsou Kultura ve městě, Ubytovací kapacity, Volný čas a sport, Historie a památky, Příroda a okolí a v neposlední řada Partnerská města. CD také obsahuje pětiminutový film "Vítejte v Hradci Králové" ze studia V-music, který v minulém roce vyhrál zlatý pohár v soutěži GO PROPAG FILM Brno 2003 a 2. místo v soutěži TOUR REGION FILM Karlovy Vary," řekl náměstek primátora Ing. Martin Soukup.
Na výstavišti bude také poprvé představena nová publikace "KALENDÁŘ REGINA 2004", která zachycuje všechny významné kulturní, společenské a sportovní akce v Hradci Králové.

Spustit audio