Královéhradeckou krajskou policii povede Červíček do konce března. Pak vstoupí do ODS

15. leden 2016

Ředitel krajské policie v Královéhradeckém kraji Martin Červíček ji povede už jen do konce března. Policejní prezident Tomáš Tuhý přijal jeho rezignaci. Důvodem Červíčkova odchodu je kandidatura na hejtmana stejného kraje v podzimních volbách.

„V rámci vedení policie diskutujeme o tom, jaká je personální zásoba našich lidí, kteří by na funkci mohli aspirovat,“ řekl Tuhý.

V současné době se podle něj budou bavit minimálně o třech až čtyřech kandidátech. Jména ale zatím nechtějí zveřejňovat.

„Na funkci krajského ředitele mají možnost se přihlásit lidé, kteří jsou v desáté platové třídě. Z tohoto vzorku se mohou přihlásit lidé z celé republiky,“ doplnil policejní prezident.

Martin Červíček plánuje po ukončení služebního poměru vstoupit do Občanské demokratické strany. V podzimních krajských volbách bude kandidovat na hejtmana Královehradeckého kraje, stal se lídrem kandidátky ODS.

„Oslovila mě v první řadě ta nabídka, protože to není jenom otázka jedněch voleb. Já nechci být kluk z plakátu, který tady bude k dispozici pro jedny krajské volby. Takhle komplexně a s nějakou představou, jak bych se v regionálním prostředí mohl do všech různých činností zapojit, přišla Občanská demokratická strana a já jsem výzvu přijal,“ vysvětlil dnes Červíček, proč na nabídku kývl.

autor: tch
Spustit audio