Krajští radní neformálně vyrazí za starosty Krkonoš

23. září 2010

Chceme, aby venkov Královéhradeckého kraje byl příjemné místo pro život i dobrou adresou, míní krajští radní. Během letošního léta proto odstartovali sérii neformálních setkávání se samosprávami menších měst a obcí v kraji. Po prvním cyklistickém putování okolím údolí řeky Úpy povede jejich další cesta tentokrát na palubách stařičkých automobilů (Triumph Spitfire 1500, Tatra 75) pomezím Libereckého a Královéhradeckého kraje.

"S nabídkou využít k cestě veterány mě oslovil liberecký hejtman Petr Skokan. Neformální atmosféra této nabídky naplňuje také naše setkávání se starosty menších samospráv. My se zaměřujeme především na cyklistiku, která má v našem kraji ideální podmínky pro další rozvoj. V rámci projektu Královéhradecký venkov, dobré místo pro život, jsme již urazili v červenci první etapu Čapkovým krajem a plánujeme další cestu na Rychnovsko, či z Hradce Králové přes Josefov ke Kuksu proti proudu Labe, kde bychom chtěli využít také alternativní dopravu malých parníčků," uvedl královéhradecký hejtman Pavel Bradík.
Radní obou krajů se sejdou v úterý 7. srpna o půl desáté v Lomnici nad Popelkou, odkud vystoupají na horu Tábor. Odtud už vyrazí konvoj stařičkých automobilů do Bradlecké Lhoty. Dále povede cesta na radnici v Železnici, první obce Královéhradeckého kraje na této trati. Odtud zpět do Libereckého kraje do Syřenova, Bělé, Roztok u Jilemnice, Kruhu, Peřimova, Bystré nad Jizerou a do Jilemnice.
Ve středu hejtmani navštíví Horní a Dolní Brannou, Dolní Kalnou, Vítěznou, přehradu Les Království, Bílou Třemešnou a dvoudenní cesta skončí v Pecce.

Spustit audio