Krajský úřad se začne stěhovat do Nového pivovaru 26. listopadu

23. září 2010

26. listopadu se začne více než 350 úředníků Krajského úřadu Královéhradeckého kraje stěhovat na své nové pracoviště do budov Regiocentra Nový pivovar. Úřad, který dosud působil na třech místech v Hradci Králové (ve Wonkově ulici, v ZVU a KC Aldis), zasedne historicky poprvé pod jednou střechou. "Kompletní a pod jednou střechou by měl být krajský úřad od 7. prosince. Denně by se mělo během těchto zhruba dvou týdnů přesunout asi 40 zaměstnanců úřadu. Jako první se 26. listopadu začnou stěhovat dislokovaná pracoviště ze ZVU," řekl vedoucí odboru kancelář ředitelky Libor Košťál.

Stěhování se chodu krajského úřadu dotkne minimálně. Orientaci klientům krajského úřadu, kteří budou chtít v době stěhování využít jeho služeb, usnadní speciální telefonní linka 844 842 842. Ta začala sloužit od 20. listopadu, tedy několik dní před začátkem vlastního stěhování.
"Zpočátku budou operátoři poskytovat informace, kde a kdy jakého úředníka lidé najdou. Během stěhování a po něm se volající dozví, kdy budou jednotlivé odbory na novém pracovišti v pivovaru a ve které místnosti. Operátoři budou vědět také které instituce a firmy v Regiocentru sídlí. Linka bude v provozu v pracovních dnech od 7 hodin do 19 hodin; mimo tento čas mohou občané namluvit dotaz na záznamník s ponecháním kontaktního telefonu či e-mailu, kam jim bude odpověď doručena příští pracovní den," sdělil vedoucí Košťál a dodal, že linka bude fungovat minimálně do konce února ale uvažuje se i o jejím stálém zřízení.
Od prvního prosincového pondělí bude také v provozu informační centrum ve vstupním atriu Nového pivovaru, kde návštěvníci získají zmiňované informace o areálu a krajském úřadě. Do budoucna se předpokládá, že toto informační centrum bude vyřizovat agendu spojenou s úředním ověřením podpisů, kopií či potvrzením o státním občanství.

Spustit audio