Klienti Technologického centra Hradec Králové slaví první úspěchy

22. září 2010

V nedávné době jsme Vás informovali o otevření vědeckotechnického parku na letišti v Hradci Králové, jehož posláním je podporovat zakládání a rozvoj malého a středního podnikání high-tech firem v regionu. Po pěti měsících fungování parku se dostavují první úspěchy zasídlených klientů. První úspěšnou společností je Turistika.cz, provozující na stránkách www.turistika.cz unikátní internetový projekt. Společnost vyhrála 1. cenu na prestižním festivalu TOURFILM v Karlových Varech. Nejstaršího filmového festivalu turistických filmů na světě se v letošním roce zúčastnilo 775 filmů a 438 multimedií z více než 137 zemí. Snímky, spoty a multimedia posuzuje mezinárodní porota složená z filmových a televizních tvůrců, odborníků cestovního ruchu, kritiků a výrobců. Ti vybrali jako nejlepší projekt stránky www.turistika.cz . Ambiciózní projekt, kde tisíce turistů a cestovatelů sdílí své zážitky z cest a výletů.

Ocenění si v Grand hotelu Pupp osobně přebral ředitel projektu Jiří Pilnáček, který dodává: "Věříme, že tato cena a popularita s ní spojená, přiláká další partnery a inzerenty na náš web a my budeme moci rozdělit mezi naše přispěvatele více peněz. Turistům a cestovatelům říkáme, od koho peníze mají, snažíme se tak budovat pozitivní vnímání jejich značky, služeb nebo výrobků."
Nemalé úspěchy také slavila vzdělávací a poradenská společnost buildIT, jejíž členkou je Pavlína Rejlová, absolventka Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové. Ta se zúčastnila celostátní prestižní soutěže DIPLOMOVÁ PRÁCE 2008, jejímž cílem je výběr a ocenění diplomových prací nadaných studentů v oboru informatiky. Letošního 3. ročníku soutěže, podporované předními dodavateli informačních technologií v ČR a SR, se zúčastnilo přes 80 účastníků. V početné konkurenci kvalitních prací získala Pavlína Rejlová s diplomovou prací na téma "ICT sloužící jako kompenzační pomůcky pro handicapované" vynikající druhé místo. Zajímavostí letošního ročníku soutěže byla skutečnost, že na stupních vítězů poprvé stály ženy - a to rovnou dvě, navíc obě z hradecké univerzity.
"Má diplomová práce si kladla za cíl zmapovat a zhodnotit ICT kompenzační pomůcky na našem trhu a vytvořit unikátní katalog, který budou moci využívat nejen hendikepovaní, ale i firmy zabývající se vývojem těchto pomůcek a studenti oborů spojených s problematikou hendikepu," osvětluje autorka diplomové práce a podotýká: "neméně významným cílem práce bylo vytvoření e-learningového produktu, konkrétně multimediální encyklopedie UNESCO, jejíž ovládání je uzpůsobeno osobám s dětskou mozkovou obrnou".

Spustit audio