Juniorské házenkářky chtějí v Jičíně prolomit neúspěšnou sérii

24. září 2010

Zlomit prokletí pátého místa chtějí na turnaji Industrial Cup v Jičíně české juniorské házenkářky. Do východočeského města se opět sjedou přední celky, pro něž je turnaj většinou přípravou na srpnový světový šampionát. Ten se letos koná v České republice. Turnaj pro hráčky do 20 let, který se uskuteční v Jičíně od úterý 1. března do soboty 5. března, si získal ve světě velmi dobrý zvuk. "Obsazení je opět kvalitní," řekl trenér českého týmu Petr Babák. Za největší favority považuje český kouč ambiciózní Dánsko a úřadující vicemistryně světa Maďarky.

"Na Industrial Cupu nebude lehký zápas, což je pro nás z hlediska přípravy jenom dobře. Za dvěma silnými celky jsou pak družstva světového středu, s nimiž bychom se měli měřit my," řekl Babák.
Trenérovi na poslední chvíli vypadly z nominace Černá, Martinková a nemocná Tomečková. "Je to výzva pro další děvčata, aby se ukázala. Rádi bychom se prezentovali dobrými výkony, prostě předvést v každém zápase maximum, což by mělo přinést i solidní výsledek," doplnil Babák.
Podle Richarda Tomana, jednoho z organizátorů jičínského klání, je o start na turnaji velký zájem. "My však musíme zvát nejen absolutní špičku, ale i družstva, která budou vhodným protivníkem pro český národní tým," řekl Toman. Dějištěm všech patnácti střetnutí bude hala HBC Jičín.
Nominace ČR:
brankářky: Barbora Raníková (DHC Olomouc), Kristýna Selicharová, spojky: Kamila Dolejšová, Klára Zachová, Lucie Vyhnalová (všechny Slavia Praha), Kristýna Salčáková, Pavla Poznarová (obě HC Zlín), Tereza Kovačíková, křídla: Michaela Hrbková, Romana Tomečková (všechny DHK Olomouc), Jana Foksová (Veselí n. M.), Anna Kvasničková, Eva Kastnerová, pivotky: Iva Leštinová (všechny Slavia Praha), Jana Spíchalová (DHK Olomouc).
Program turnaje:
úterý 1. března: 15:00, Maďarsko - Brazílie, 17:00, Dánsko - Rakousko, 19:00, ČR - Slovensko,
středa 2. března: 15:00, Brazílie - Dánsko, 17:00, Maďarsko - Slovensko, 19:00, Rakousko - ČR,
čtvrtek 3. března: 15:00, Maďarsko - Rakousko, 17:00, Dánsko - ČR, 19:00, Brazílie - Slovensko,
pátek 4. března: 15:00, Dánsko - Slovensko, 17:00, ČR - Maďarsko, 19:00, Rakousko - Brazílie,
sobota 5. března: 11:00, Slovensko - Rakousko, 13:00, ČR - Brazílie, 15:00, Maďarsko - Dánsko.

Logo
Spustit audio