Jičínská nemocnice zahájila opravy budovy chirurgie

24. září 2010

Oblastní nemocnice v Jičíně zahájila rozsáhlé opravy pavilonu chirurgie. Po rekonstrukci, která bude stát necelých 200 milionů korun, by měly v objektu sídlit oddělení interny, neurologie a společná jednotka intenzivní péče. Stavební práce by měly skončit na podzim roku 2007, řekla ČTK ředitelka nemocnice Dana Kracíková. Oblastní nemocnice Jičín nabízí v areálech v Jičíně a Novém Bydžově na 541 lůžek, téměř čtyři stovky jsou lůžka akutní péče.

"Interní a neurologické oddělení fungovalo v nevyhovujících podmínkách, v opravené budově by se měl výrazně zvýšit komfort péče o pacienty a také zázemí pro personál," uvedla ředitelka. Oddělení v této budově dosud nabízely pacientům místa na šestilůžkových pokojích se sociálním zařízením na chodbě, po přestavbě by pokoje měly mít méně lůžek a vlastní sociální zařízení. Kvůli stavbě jsou některá oddělení jičínské nemocnice dočasně přesunuta, například interna a neurologie jsou provizorně sloučené v jiném objektu.
Areál jičínské nemocnice v posledních letech doznal několika úprav, například v roce 1999 byl zprovozněn pavilon operačních oborů. V roce 2002 byla dokončena výstavba pavilonu s lůžky chirurgického oddělení a ambulancemi všech oddělení pavilonu operačních oborů. Opraven byl také pavilon chronických ran v Novém Bydžově, celkem se do areálu nemocnice proinvestovalo zhruba 600 milionů korun. "Přestavba chirurgie je poslední velkou investiční akcí v areálu nemocnice, kterou jsme plánovali, v dalších letech chceme upravit laboratoře a některé provozy, ale to už nebude tak nákladné," řekla Kracíková.

Spustit audio