Jazz Goes To Town 2008 v Hradci Králové

22. září 2010

Jazzový festival Jazz Goes To Town 2008 v Hradci Králové se letos koná ve dnech 13. až 18.10.2008. Akci zahájí v pondělí 13. října v 19:00 v královéhradeckém Adalbertinu skvělá kapela THE SHIN z Tbilisi (Gruzie), jejíž hudební styl se dobře hodí do kategorie crossover, vychází z tradiční lidové hudby, ovšem její členové jsou excelentní improvizující jazzmani s virtuozní technikou hry. Letos slaví 50 let od svého založení Konzervatoř Jaroslava Ježka, která připravuje do života nové generace jazzmanů. Na festivalu dostanou svůj prostor v AC klubu, od pondělí do čtvrtka. Ale v pátek a v sobotu už jsou hlavní večery v Aldisu. 17.10. ve 23.00 zahraje například Mike Stern Group feat - Randy Brecker - trumpeta, Dave Weckl - bubny, Chris Minh Doky - basa.

Budeme zase slavit, po narozeninách Jirky Stivína, Jany Koubkové, Gebhardta Ullmanna, budou letos oslavenci hned tři - Luboš Andršt, Emil Viklický a Jan Hrubý, budou vzpomínat na společně odehranou muziku, třeba taky na Mahavisnu Orchestra - kromě vlastních skladeb.
Zase tu bude Milan Svoboda, protože je aktivní a má spoustu různých projektů, každý jiný ... hrál v Hradci Králové už s Kontrabandem, s Kvartetem, solo piano recital, letos to bude s Pražským Big Bandem.
18.10.2008 se také bude konat Jazzové sympozium při příležitosti 14. ročníku festivalu Jazz Goes 2 Town, zúčastní se ho kromě předních hudebníků také publicisté a pozvání budou i zástupci kulturních institucí.
Kromě trumpetisty Randy Breckera zahraje na trumpetu i Erik Truffaz (sobota 18.10.2008), Gianluigi Trovesi OTTETTO festival zakončí. Ve středu zahraje francouzská skvělá kapela Ozma, držitelka řady hudebních ocenění. První hlavní festivalový večer bude ve Filharmonii v úterý 14. října, budou tam hrát Big Bandy - Neratovický, B Side Band a taky East European Artsemble.
Podrobnosti najdete na internetových stránkách www.jazzgoestotown.cz/

Spustit audio