Janské Lázně zažívají nejlepší období za poslední čtyři roky. Klienty musejí odmítat

11. srpen 2015

Janské Lázně na Trutnovsku možná poprvé od roku 2011 dokončí sezonu se ziskem. Zatímco v minulých letech prodělaly státní lázně zhruba 60 milionů korun, a dokonce uvažovaly o prodeji známé dětské léčebny Vesna, teď nabírají personál a odmítají pacienty.

Do Janských Lázní už letos přijelo 7150 klientů, což je o 25 procent víc než za stejné období loňského roku. Proti roku 2013 je to nárůst dokonce o třetinu.

„V letošním roce očekáváme poprvé po čtyřech letech ukončení hospodářského výsledku v kladných číslech,“ říká obchodní ředitel Martin Voženílek.

Zatímco předloni propustilo tehdejší vedení lázní asi šestinu z 350 zaměstnanců, teď je počet personálu stejný jako před krizí. Na léto navíc lázně musely nabrat brigádníky.

„Nejen ve zdravotnickém úseku, ale i ve stravovacím a dalších pomocných provozech,“ upřesňuje personální manažerka Soňa Mičánková.

Lázně také kvůli velkému zájmu klientů znovuotevřely dvě dlouhodobě nevyužívané budovy.

Tím podle Martina Voženílka získaly několik desítek nových lůžek. Využívána jsou jak pro samoplátce, tak pro klienty s poukazem zdravotní pojišťovny. „Kapacitně jsme se rozšířili o 55 postelí,“ doplňuje Voženílek.

Aktuální kapacita lázní je 500 lůžek a v průběhu celého léta je prakticky plno. Několik volných míst je momentálně pouze pro samoplátce.

Od začátku letošní sezony lázně poprvé v novodobé historii nepronajaly vyhlášenou kolonádu a její provoz si zajišťují vlastními zaměstnanci.

autor: PLE
Spustit audio