Jak správně připravit maso vařené, uzené a na co nezapomenout u ryby
Připravit chutné maso nemusí být věda. Stačí vědět, jak na to. Pokud chcete k omáčkám podávat maso pouze vařené, vždy ho vkládejte do vroucí vody. Hned na začátku vaření se díky tomu krásně zatáhne a bude šťavnaté.
Zdá se vám uzené maso nezdravé? Části škodlivých látek se zbavíte, když v průběhu vaření několikrát vyměníte vodu.
Když přípravujeter rybu, vždy ji dobře opláchněte nejenom na povrchu, ale také uvnitř. Péct ji můžete v alobalu, zachová si díky tomu šťávu a nebude se rozpadat. A nezapomeňte dovnitř ryby vložit bylinky a kousek citronu. Bude chutnat skvěle.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.