Iva Hüttnerová má rady do kuchyně: voňavější koláč i lesklejší poleva
24. listopad 2022
Mám pro vás několik tipů do kuchyně. Chléb nebude plesnivět, když do nádoby, ve kterém ho skladujete, přidáte kousíček syrové brambory.
Ještě voňavější jablečný koláč upečete, když jablka před přípravou namočíte na půl hodiny do bílého vína. Polevy a omáčky budou jemnější a lesklejší, když do nich zašleháte žloutek. A nakonec ještě tip pro křupavý bramborák. Zkuste do těsta nastrouhat kousek celeru. Nejenom, že ho v bramboráku nepoznáte, ale křupavost bude skutečně zaručena. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.