Integrovaný systém parkování v Hradci Králové

22. září 2010

Dne 6.10.2008 došlo na mimořádné valné hromadě společnosti ATOL, a.s. ke změně statutárních orgánů společnosti, která je provozovatelem Integrovaného systému parkování (IPS) města Hradce Králové. Změna je vyvolána dlouhodobou nespokojeností majoritního akcionáře společnosti ATOL, a.s. s výsledky hospodaření společnosti, neplněním stanovených cílů a nedostatečnou komunikací se zákazníky společnosti. S ohledem na zjištěné nedostatky v komunikaci s občany města Hradec Králové se představenstvo společnosti rozhodlo, že společnost nebude na parkovacích místech, která jsou v průběhu měsíce října nově začleňována do systému parkování ISP, do 30.10.2008 uplatňovat restriktivní opatření vůči řidičům, kteří neoznačili svá vozidla rezidenčními nebo abonentními kartami. Jedná se o "Zelenou", "Červenou" a "Modrou" zónu.

Po tuto dobu, která je předběžně stanovena do 30.10.2008, budou zástupci společnosti spolu se strážníky městské policie řidiče na jejich opomenutí upozorňovat pouze aplikací informačních samolepek. Toto opatření má umožnit obyvatelům města, majícím bydliště nebo místo podnikání v dotčené lokalitě a kteří dosud nemají vystavenou rezidenční nebo abonentní kartu, aby neprodleně zažádali o její vystavení. Toto opatření se nevztahuje na zóny, které byly do systému parkování ISP zapojeny v předchozím období.
Změny ve statutárních orgánech a další změny v systému řízení společnosti mají za cíl splnit veškeré závazky společnosti z Koncesní smlouvy na jejímž základě společnost provozuje integrovaný systém parkování v Hradci Králové a zvýšit kvalitu poskytovaných služeb.

Spustit audio