Hrudky v omáčce, přesolená polévka nebo příliš mnoho pepře. I to se dá zachránit
25. srpen 2021
Když se v kuchyni nedaří, nemusí jídlo hned do koše. Něco se dá celkem dobře zachránit.
Když vám ujede ruka se solí, z polévky i omáčky ji dostanete bramborou nakrájenou na plátky. Máte hrudky v omáčce? Zkuste ji přivést k varu a přisypat trochu kypřicího prášku. Ten je bezpečně rozpustí. A pokud se vám podaří přepepřit, nakrájejte na plátky jablko a opět nechte chvilku povařit. Chuť by se měla zjemnit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.