Hradečtí fotbalisté se připojili k listopadové charitativní akci Movember

12. listopad 2013

Movember je celosvětová charitativní akce. Muži si při ní jeden měsíc nechávají narůst knír a hlavním cílem je podpořit boj proti rakovině prostaty. V České republice se do kampaně pravidelně zapojuje několik tisíc lidí včetně známých osobností a sportovců.

Charitativní akci se rozhodli podpořit i hradečtí fotbalisté. S nápadem přišel brankář Tomáš Koubek, který Movember podpořil už loni. Tehdy se mu ještě ostatní přesvědčit nepodařilo, tentokrát už ano.

Tomáše i jeho spoluhráče tak během listopadu ozdobí knír a na konci měsíce mezi sebou vyberou částku, kterou věnují na charitativní účely. „Jsem rád, že do toho šli všichni i trenéři,“ říká gólman Votroků a reprezentant ČR do 21 let. Jenže už teď je jasné, že ne všichni se vydrží neholit.

„My jako realizační tým se toho účastníme taky, ale mě to asi bude stát nějaké peníze, protože se z toho vykoupím,“ přiznává s úsměvem trenér Luboš Prokopec. Jenže jedno takové oholení ho přijde hodně draho.

„Za každé oholení v tomto měsíci bude sankce dva tisíce korun,“ připomíná sazebník jeden z hráčů Jiří Janoušek. A dodává, že nadšení nebyli ani někteří jeho spoluhráči: „Pár protestů tam bylo a myslím si, že nejvíc se to nelíbilo Pavlu Dvořákovi.“

„My jsme hlasovali, kdo je pro a kdo proti. Já jsem nebyl moc pro, protože mě to vždycky štípe a škrábe,“ připouští Pavel Dvořák. Názor ale změnil ve chvíli, kdy zjistil, jaký je vlastně účel celé akce.

„Ani jsem pořádně nevěděl o co jde. Pak když jsme si přečetl na internetu, že se fotíme, fotky jdou na dražbu a peníze se posílají na dobrou věc, tak jsem s tím nějaký velký problém neměl. Bude to sranda. Horší je, že polovině kluků v kabině to neroste.“

Pavel Dvořák tak bude možná patřit mezi nejvíc zarostlé hráče celého týmu. Dalším z vousáčů je i nejlepší hradecký střelec podzimu David Vaněček. Ani on ale z nové ozdoby není úplně nadšený.

autor: PLE
Spustit audio