Hradecký útulek pro zvířata nabídne služby psího hotelu

22. září 2010

Útulek pro opuštěná zvířata v Hradci Králové nabídne od začátku dubna takzvaný psí hotel. Nové služby budou moci využít lidé, kteří například odjíždějí na dovolenou či za prací a své čtyřnohé miláčky si nemohou vzít s sebou ani pro ně nemají hlídání. Nový "hotel" nabídne ubytování pro téměř tři desítky psů. Pro umístění psa do hotelu bude nutná rezervace, která bude od konce března možná prostřednictvím internetu, již nyní je možné pobyt pro psa objednat telefonicky. Chovatelé za den zaplatí od 250 korun, cena obsahuje kromě umístění v kotci také krmení či například venčení.

"Do budoucna plánujeme, že by v útulku mohly fungovat i další služby, třeba stříhání," uvedla vedoucí útulku Lenka Lacinová. Podmínkou pro přijetí psa do "hotelu" bude jeho identifikace tetováním nebo čipem, majitel bude také muset předložit očkovací průkaz psa se záznamy o vakcinaci.
Hradecký útulek pro opuštěná zvířata sídlí od loňského dubna v novém areálu nedaleko lesního hřbitova, radnice za výstavbu dvou pavilonů a karantény zaplatila přes 20 milionů korun. Útulek má kapacitu zhruba sedm desítek psů.
"Daří se nám hledat pro opuštěné psy majitele, a proto můžeme nabídnout i dočasné ubytování psů," dodala Lacinová.

Spustit audio