Hradecký kraj opět zrušil tendr na modernizaci nemocnice v Náchodě

18. únor 2016

Tendr na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod je znovu zrušený. Ráno o tom na mimořádném zasedání rozhodla rada Královéhradeckého kraje. Zakázka za víc než miliardu korun má podle úřadu špatně vypracovanou projektovou dokumentaci.

Dokumentaci pro hejtmanství udělala firma JIKA-CZ ze Smiřic. Za poslední půlrok ale kraj obdržel téměř tisícovku dotazů k doplnění informací.

Hejtmanství bude po firmě chtít vypracování nové projektové dokumentace.

„V prvé řadě teď s tou firmou jednáme o tom, aby velmi rychle napravila to, co je nekvalitní. To je pro nás naprostá priorita. Podíváme se pak velmi důkladně na tu smlouvu a budeme zvažovat, jaká škoda nám byla způsobena,“ říká hradecký hejtman Lubomír Franc z ČSSD.

Firma JIKA-CZ se Českému rozhlasu zatím nevyjádřila. Královéhradecký kraj chce další tendr na náchodskou nemocnici vypsat na přelomu května a června.

Tendr na přestavbu náchodské nemocnice už kraj zrušil i v květnu 2013. Tehdy to odůvodnil nejistým financováním celého projektu z fondů Evropské unie. Za rozhodnutím stály i napjaté termíny zahájení a dokončení stavby.

Podle původních představ se mělo začít stavět již na podzim roku 2012 a vše mělo být hotové nejpozději do konce roku 2015.

autoři: ČRo , ova
Spustit audio