Hradecký hokejový klub má výpověď ze stadionu, možná nebude mít kde hrát!

20. duben 2012

Prvoligový hokejový klub HC VCES Hradec Králové dostal výpověď z podnájmu na městském zimním stadionu. Od 1. července mu hrozí, že jeho týmy od žáků po A mužstvo nebudou mít kde trénovat a hrát.

Výpověď dala klubu společnost ABD Invest, které hradecká radnice stadion svěřila kvůli rekonstrukci do nájmu a provozování. Město teď pracuje na odporu proti výpovědi.

Finále play off hokejové extraligy, 2. zápas HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 10. dubna v Pardubicích. Brněnský brankář Jiří Trvaj (vlevo) a pardubický Radovan Somík

Zároveň chce požádat soud o upravení vztahů do doby soudního rozhodnutí.

Pokud by soud rozhodl v neprospěch radnice, měl by klub velké problémy, připouští náměstek primátora Hradce Králové Martin Soukup.

Radnice s firmou ABD Invest v únoru smlouvu o pronájmu v hodnotě stovek milionů korun jednostranně ukončila a stadion převzala zpět. Tvrdí, že kontrakt uzavřený v roce 2006 je neplatný od samotného začátku. Následně klub přestal firmě ABD Invest platit nájemné. Dluh klubu se teď podle náměstka Soukupa pohybuje kolem 10 milionů korun.

autor: Ota Nehasil
Spustit audio