Hradecká radnice přestaví všesportovní stadion

25. září 2010

Královéhradečtí zastupitelé dnes těsným poměrem hlasů schválili přestavbu Všesportovního stadionu na moderní fotbalové sportoviště. První etapa úprav má stát sedmdesát milionů korun a skončit v srpnu roku 2004. Město se také zavázalo, že v příštích letech investuje do úprav stadionu další peníze.

Radnice k zahájení oprav stadionu přistoupila kvůli nařízení Českomoravského fotbalového svazu. Stadion podle něj nevyhovuje požadavkům pro pořádání zápasů první ani druhé fotbalové ligy.
V první etapě plánuje radnice dostavět východní tribunu, ve které by měly vzniknout prostory pro význačné hosty, novináře a lepší zázemí pro hráče. Tribuna by také měla splňovat požadavky na oddělení fanoušků soupeřících týmů a nabízet divákům nové sedačky.
Stavba Všesportovního stadionu v Hradci Králové-Malšovicích začala v roce 1959. Tribuny se sedmnácti tisíci sedadel dokážou pojmout pětadvacet tisíc fanoušků. Nevýhodou stadionu, na kterou si stěžují hráči i diváci, je velká vzdálenost mezi hřištěm a tribunami.

Spustit audio