Hradec Králové získal druhé místo v soutěži Obec zdravotně postiženým 2003

25. září 2010

Město Hradec Králové získalo druhé místo v soutěži Obec zdravotně postiženým 2003 v kategorii statutárních měst. Hodnotitelská komise ocenila systematickou péči o zdravotně postižené občany provázanou se všemi složkami a odbory magistrátu města. Spolu s Hradcem se na druhém místě umístilo město Pardubice za vzorovou systematickou práci města, umožňující dobré a důstojné podmínky pro normální život i občanům zdravotně postiženým. První místo vyhrála Olomouc za realizaci projektu "Olomouc - město bez bariér". Jedná se o zcela výjimečný systematický přístup města ke zdravotně postiženým občanům, který může být příkladem i návodem pro ostatní města.

Spočívá ve vynikající spolupráci zastupitelů města, zaměstnanců magistrátu a dalších složek včetně městské policie a dopravního podniku. Třetí místo získala Městská část Praha 11 za systematický přístup města ke zdravotně postiženým občanům, který jim umožňuje pohyb po městě a integraci do běžné populace i přes jejich zdravotní postižení.
"Svaz měst a obcí České republiky soutěž vypsal ve třech kategoriích. Soupeřila mezi sebou statutární města, města a obce. Předsedkyní hodnotitelské komise byla jmenována Milada Emmerová, předsedkyně výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Mezi členy patřili zástupci Národní rady zdravotně postižených ČR, Sociální komise a Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictví Svazu. Členové hodnotitelské komise navštívili postupně v období do 10. listopadu do 4. prosince všech 20 přihlášených měst a 5 obcí. V kategorii měst se na prvním místě umístil Tábor, na druhém Kroměříž s Jabloncem nad Nisou a na třetím Cheb. V kategorií obcí se nejlépe umístil Uhřínov," řekl primátor města Hradce Králové a předseda Svazu měst a obcí ČR Oldřich Vlasák.
Ceny byly slavnostně předány 15. prosince v Praze.

Logo
Spustit audio