Hradec Králové odstartuje Tesco Běh pro život

22. září 2010

Již tuto sobotu 23. srpna odstartuje v 15:00 historicky první Tesco Běh pro život ze série sedmi nesoutěžních běhů. Lidé z Královéhradecka mohou jako první v republice udělat dobrou věc a podpořit svojí aktivní účastí boj proti rakovině. Záštitu nad Během pro život v Hradci Králové převzal primátor města, pan ing. Otakar Divíšek. Tesco se společně se svými partnery tímto projektem rozhodlo pomoci v boji proti rakovině a podpořit výzkum léčby tohoto onemocnění. Celý výtěžek získaný ze startovného bude věnován České onkologické společnosti ČLS JEP, která je spolu s Prague International Marathon partnerem projektu.

Tesco Běh pro život přivítá sportovce i rodiny s dětmi
Běh pro život startuje v Hradci Králové v sobotu odpoledne v 15:00 hodin u místního obchodu Tesco z nám. 28. října 1610. Hradecký Běh pro život podpoří mimo jiné i David Kubias, dlouholetý pracovník místního obchodu Tesco, který poběží s celou rodinou a dalšími spolupracovníky. "Využijeme možnost strávit sobotní odpoledne společně s dobrým pocitem, že podporujeme správnou věc. Pro všechny příchozí jsme přichystali bohatý doprovodný program - soutěže, atrakce pro děti i hudební doprovod, a tak se máme všichni na co těšit," vyjmenovává David Kubias.

Trasa běhu pro život v Hradci Králové
Přibližně čtyřkilometrová trasa začíná u místního obchodu Tesco na nám. 28. října a pokračuje přes Dukelskou třídu, Baťkovo náměstí, ulici Čelakovského, ulici Havlíčkovu, Tyršův most, po Eliščině nábřeží a ulicí Palackého k ulici V kopečku až do ulice Zieglerova. Dále pak ulicí Dlouhá až k ulici Mýtská, podél Žižkových sadů, přes Opletalovu až po ulici Šimkovu. Následně k náměstí Osvoboditelů přes Tyršův most až zpět k startovnímu místu na Nám. 28. října. Kdo neuběhne celou trasu, může závod dokončit poklusem nebo chůzí.

Registrace
Zájemci o účast se mohou přihlásit přímo na místě závodu v registračním stánku, který bude v hradeckém obchodě Tesco otevřen ve čtvrtek 21.8. a v pátek 22.8. od 10.00 do 20.00 a v sobotu 23. 8. od 9.00 do 13.00. Zaregistrovat se lze také prostřednictvím on-line formuláře, který lze nalézt na webových stránkách www.behprozivot.cz.

Přispět na dobrou věc mohou lidé též zakoupením dárkových předmětů s logem projektu, přímým převodem částky na účet České onkologické společnosti, uspořádáním sbírky, či zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS BEHPROZIVOT na číslo 87777. Unikátní novinkou v České republice je možnost on-line sponzoringu zaregistrovaného běžce, tímto způsobem lze přispět jakoukoli částkou.

Smutná řeč čísel se týká i Královéhradeckého kraje
Výzkum léčby rakoviny je důležitý pro každého z nás. Realita je totiž neúprosná: každý 3. obyvatel České republiky onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře. Česká republika dlouhodobě obsazuje 1. místo v Evropě v četnosti výskytu rakoviny tlustého střeva, ale ani ostatní čísla nejsou nikterak radostná. Každoročně onemocní v České republice rakovinou přes 66 000 lidí a každý rok na ni přes 29 000 lidí zemře, což znamená, že každý den této zákeřné nemoci podlehne 80 lidí. Královéhradecký kraj bohužel není ve výskytu onkologických onemocnění výjimkou, počet nemocných se k 1. 7. 2008 vyšplhal až k počtu 3 655 nemocných. "Čísla to jsou alarmující a nikdo z nás nemůže říci, že se ho onkologické onemocnění netýká. Výzkum léčby rakoviny je proto nesmírně důležitý," říká Prof. MUDr. Jiří Vorlíček, CSc., předseda České onkologické společnosti ČLS JEP. Nebýt lhostejný a pomoci přitom může každý.

Spustit audio