Hradci Králové citelně chybí venkovní bazén

22. srpen 2011

Zatímco v mnoha menších městech a obcích Královéhradeckého kraje mohou milovníci vodních radovánek využívat různě vybavené bazény a koupaliště, obyvatelé Hradce Králové mají smůlu. Ve stotisícovém městě totiž není jediný venkovní bazén a lidé se musí koupat na vlastní nebezpečí v okolních písnících vzniklých těžbou písku. Správa městských sportovních zařízení města Hradce Králové navíc na prázdniny zavřela kvůli rekonstrukci padesátimetrový krytý plavecký bazén. Otevřeny ve městě zůstávají jen kryté městské lázně, nabízející tobogán, výřivku a další atrakce.

Hradecká radnice již několik let hledá investory, kteří by venkovní areál pro vodní radovánky vybudovali. "V poslední době nás kontaktovaly dvě společnosti, které se zajímaly o výstavbu. Dosud však není nic rozhodnuto," řekla ČTK mluvčí královéhradecké radnice Petra Krátká.
Bazény a koupaliště v ostatních městech jsou již otevřeny a nabízejí v parných dnech návštěvníkům potřebné osvěžení. Po opravách obkladů se letos otevřely například bazény v Trutnově a Opočně či Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku. Otevřeno pro návštěvníky je například i koupaliště v Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku, které svou plochou fotbalového hřiště patří mezi největší plovárny v kraji.
Návštěvníci se letos na koupalištích Královéhradeckého kraje dočkají pouze menších úprav, například v Lodíně na Královéhradecku by mělo být v červenci uvedeno do provozu malé fotbalové hřiště s umělým povrchem a tenisový kurt s hřištěm na košíkovou a házenou.

Spustit audio