Hovězí polévka s cizrnou
Středeční recept Apetýtu nabídne vydatnou polévku a pro někoho možná i s netradiční ingrediencí. Potřebovat budeme cizrnu neboli římský hrách – traduje se o ní, že má pozitivní vliv na cukrovku, onemocnění trávícího ústrojí a prospívá i srdci a cévám.
Co budete potřebovat?
- 1/2 kg hovězího masa (zadní)
- 200 g cibule
- 10 g česneku
- 150 g cizrny
- 2 větší papriky kapie
- 50 g rajského protlaku
- 1 velká lžíce sladké papriky
- sůl a pepř na ochucení
Postup:
- Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- Na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
- Přidáme rajčatový protlak, poprášíme paprikou a promícháme, ihned zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí.
- Když je maso měkké, přidáme nakrájenou kapii, cizrnu a dusíme. Dochutíme a s úsměvem servírujeme.
I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Související
-
Celerovo-hříbková polévka
Páteční polévkový seriál pokračuje i dnes, takže určitě vyzkoušejte celerovou-hříbkovou polévku. Originální kombinace a chuť vás navíc dokáže příjemně zahřát.
-
Fazolová polévka s vlašskými ořechy
Země, kde se nejvíc lidí dožívá vysokého věku, mají jedno společné – zálibu v luštěninách. Mezi základní patří fazole.
-
Krémová pórková polévka s tymiánem
I dnes vám v pátečních receptech nabídneme jednu zajímavou polévkovou inspiraci.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka