Hospic v Červeném Kostelci pořádá soutěž o nejlepší darovaný výrobek

24. září 2010

Hospic Anežky České, středisko Oblastní charity v Červeném Kostelci na Náchodsku, vyhlásil soutěž o nejlepší vlastnoruční výrobek, který lidé tomuto zařízení věnují. Výrobky, které hospic do 27. září získá, chce v říjnu vydražit na prodejní výstavě. Soutěž je rozdělena do dvou kategorií, v jedné budou soutěžit děti do deseti let, ve druhé starší autoři. Výtěžek ze soutěže, jejíž průběh je možné sledovat na webových stránkách www.hospic.cz, bude věnován na podporu péče o těžce nemocné klienty tohoto zařízení.

"Výrobky označené jménem, věkem a kontaktem na výrobce mohou lidé odevzdávat v prodejně levného textilu v Hospici Anežky České, odborná porota vybere deset nejlepších soutěžících, proto které jsou připraveny hodnotné ceny," řekla ČTK Eva Wagenknechtová z charity.
"Podobnou akci pro veřejnost pořádáme poprvé, věříme, že veřejnost bude mít zájem," řekla Wagenknechtová.
Hospic Anežky České v Červeném Kostelci, který byl prvním podobným zařízením v České republice, vloni v prosinci oslavil desáté výročí od svého založení. Červenokostelecký hospic kromě 30 lůžek pro nevyléčitelné pacienty nabízí rodinám, které se o těžce nemocné a umírající příbuzné starají samy, také vzdělávání v kurzech a půjčovnu speciálních pomůcek.

Spustit audio