Horská služba v Orlických horách má o třetinu výjezdů více než v loňském létě

18. srpen 2014

Horská služba v Deštné eviduje více úrazů než loni. V porovnání s loňským létem je ošetření až o třetinu více. Nejčastější úrazy jsou z jízdy na kole.

„Horská služba vyjíždí na úrazy vzniklé ze sportovních zařízení a jiných lákadel provozovatelů,“ říká člen Horské služby v Deštné Jan Pochobradský.

Úrazů je sice méně než v porovnání se zimní sezónou, i tak jich je poměrně hodně.

Horská služba musí také často ošetřovat různé tržné rány vzniklé při pádech. Vyjíždí také ke kolapsům z horka. Právě teplé počasí totiž mnozí na horách podceňují.

V letní sezóně eviduje Horská služba v Orlických horách zhruba 100 výjezdů, v průměru vyjíždí minimálně jednou denně. Stává se ale také to, že se lidé přijdou nechat ošetřit přímo na služebnu Horské služby.

Horská služba se domnívá, že více úrazů je způsobeno různými lákadly v podobě adrenalinových sportů. Jejich nabídka je totiž stále větší. Právě při nich je i větší riziko případného zranění.

Při adrenalinových sportech by člověk nikdy neměl přeceňovat své síly. To platí i při cyklistických či pěších výpravách hlavně v horku. S sebou bychom měli mít dostatek tekutin a ideální je i čepice a opalovací krémy.


Zvětšit mapu
autor: ova
Spustit audio