Hororové pátky pod širákem v Hradci Králové

22. září 2010

Letní kino Širák v Hradci Králové připravilo pro návštěvníky netradiční páteční večery. Ty budou po celý červenec věnované mrazivým hororům. Na své si přijdou milovníci těch starších, ale i těch nejúspěšnějších z poslední doby. Organizátoři chtějí vyjít vstříc divákům, kteří v Hradci Králové tráví svůj čas o prázdninách a nabídnout jim kulturní vyžití i během měsíců dovolených. Proto na pátky nasadili také příznivou jednotnou cenu 20,-Kč, která by měla být přístupná pro každého. Hororovou sérii zahájí v pátek 4.7.08 projekce režisérské verze filmu Vymítač ďábla a stylové ukončení bude patřit zlomovému filmu v dějinách hrůzy The Shining/Osvícení, režiséra Stanleyho Kubricka, v hlavní roli s Jackem Nicholsonem. Dále uvedíte horory Halloween nebo 30 dní dlouhá noc. Projekce filmů v červenci začíná v 21:30.

V červencovém programu nebudou chybět další filmové hity jako Indiana Jones a tajemství křištálové lebky, Letopisy Narnie nebo Wanted v hlavní roli s Angelinou Jolie. Náročnější diváci určitě ocení film Skafandr a motýl, Kurz negativního myšlení nebo projekt 18 režiséru, kteří se podíleli na filmu Paříži, miluji tě. Tradičně také uvádíme po celou sezónu průřez českými filmy z poslední doby, v červenci to bude o Rodičích a dětech, Smutek paní Šnajdrové, Bobule a Václav.
Projekce filmů v červenci začíná v 21:30, pokladna je otevřena hodinu před představením. V areálu je po celou dobu možnost občerstvení v okénku zdejší restaurace.

Spustit audio