Hasiči sbírali pro děti plyšáky, část jich přivezli i do dětského domova v Broumově

17. prosinec 2013

Čeští hasiči se rozhodli zpříjemnit vánoční svátky dětem v nemocnicích či dětských domovech. V rámci akce nazvané „Hasiči dětem“ se pro ně pokusili sehnat co nejvíce plyšových hraček. Část už rozdali. Stovky hraček třeba dovezli hasiči z Náchoda do dětského domova v Broumově.

„Opravu úžasný, já si myslím, že to nezklamalo, že to vynaložené úsilí, které ti lidé z vlastních peněz dodali, řeknu na rovinu, i já z toho mám slzy na krajíčku,“ říkal jeden z náchodských hasičů Stanislav Hrudík.

On a jeho kolegové vybrali po celé České republice téměř 13 tisíc plyšových hraček.

Právě v těchto dnech hasiči hračky rozdělují mezi dětské domovy, diagnostické ústavy nebo dětská oddělení nemocnic. Do dětského domova v Náchodě jich Stanislav Hrudík přivezl téměř pět stovek, část nakoupil i on sám.

V Náchodě tak mají zásobu nejen pro letošní Vánoce, ale prakticky i pro celý následující rok. „To půjde v průběhu roku, najednou by to nešlo, to by těch plyšáků bylo opravdu strašně moc,“ poznamenala ředitelka dětského domova Hana Židová.

Ta ocenila hračky i to, kolik lidí se do akce zapojilo, zároveň však podotkla, že by děti potřebovaly i něco jiného. „Je pravda, že bychom uvítali třeba sportovní potřeby,“ konstatovala.

Radost dětí z první dávky hraček každopádně nasvědčovala tomu, že hasiči nevybírali špatně.

autor: PLE
Spustit audio