Fotbalisté Hradce jsou poslední. Musíme se zamyslet, burcuje kapitán Chleboun

5. říjen 2014

Posledním týmem fotbalové Synot ligy je po třetině sezóny Hradec Králové. Hráči východočeského týmu prohráli v 10. kole v Příbrami 0:1 a v tabulce je přeskočila Jihlavy. Východočechy velmi trápí střelecká produktivita, v sedmi z deseti zápasů totiž nedali gól.

„Teď už se můžeme jen odrazit k lepším výsledkům. Před námi je ještě spousta kol a musíme si sednout v kabině a probrat si to, produktivita je slabá a musíme se zamyslet, co s tím,“ snaží se zůstat optimistický Jakub Chleboun.

Kapitán Hradce Králové připomněl i největší problém - mužstvo nedokáže skórovat. Z deseti zápasů vyšlo totiž sedmkrát naprázdno.

„Pro některé kluky je to nová soutěž a tolik startů v ní nemají. Na hřišti je to znát, když jsme zbrklí v koncovce. Ale liga tohle neomlouvá a z toho mále musíme vytěžit maximum,“ je jasné nejen Jakubu Chlebounovi.

Hradec Králové tentokrát v Příbrami hlavně bránil, k ohrožení domácí branky se dostal jen sporadicky, a to hlavně po standardních situacích, zejména rozích, se kterými ale měl sám problémy. V 74. minutě také z jednoho rohového kopu inkasoval.

„Vsadili jsme na bojovnost a chtěli jsme tam nechat všechno, což bylo na hřišti vidět. Ale bohužel jsme neuhlídali standardky, z toho dal soupeř jednu branku a rozhodl. To je fotbal, soupeř si odnáší 3 body,“ uvědomuje si devětadvacetiletý obránce.

„V reprepauze si budeme muset sednout a soustředit se na velmi důležitý domácí zápas s Budějovicemi,“ myslí kapitán fotbalistů Hradce Králové Jakub Chleboun na utkání s druhým ligovým nováčkem, který má jen o dva body víc.

autoři: mva , vman
Spustit audio