Firma Giuseppe končí s výrobou houbové pizzy

23. září 2010

Společnost Giuseppe z Rokytnice v Orlických horách na Rychnovsku končí s výrobou houbové pizzy. Státní zemědělská a potravinářská inspekce totiž v několika výrobcích této pizzy našla larvy hmyzu. Distribuci závadné potraviny společnost zastavila včera a poté ji stáhla z obchodů. Podle ředitele firmy Jiřího Vlčka byly larvy ve vstupní surovině od zahraničního dodavatele. Ukončení výroby této pizzy zdůvodnil: "Protože nejsme schopni do budoucna zabezpečit kvalitu dodávek těch vstupních hříbků, rozhodli jsme se s tímto výrobkem definitivně skončit."

Mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Ivo Klemeš řekl, že firma má teď pětidenní lhůtu na odvolání proti včerejšímu rozhodnutí inspektorátu v Hradci Králové o stažení výrobků. "Jakým způsobem se bude záležitost dál vyvíjet, závisí opět na inspektorátu v Hradci Králové," uvedl Ivo Klemeš, mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Podle ředitele Jiřího Vlčka se firma proti samotnému nálezu odvolávat nebude. Správní řízení tak bude zahájeno zřejmě na začátku tohoto týdne.
"Výši pokuty nejsem schopen v tuhle chvíli nijak kvantifikovat, nicméně budeme celou kompenzaci požadovat na dodavatelích surovin," uvedl Jiří Vlček, ředitel firmy Giuseppe.
Jiří Vlček dodal, že postižení zákazníci mohou kontaktovat zákaznické centrum společnosti Giuseppe, které jim škodu bude kompenzovat.

Spustit audio