Fanoušci vyrábějí pro Rock for People elektřinu na kolech, při vystoupení ji využil i Schmitzer

4. červenec 2016

V Hradci Králové pokračuje hudební festival Rock for People. Večer se na hlavním podiu představí největší zahraniční hvězda, americká punk rocková kapela The Offspring. Nechybí ale ani koncerty českých interpretů. A kromě poslouchání se fanoušci věnují i dalším věcem – třeba výrobě elektřiny.

Pozornost fanoušků nepoutají jen velcí zahraniční interpreti, aplaus dnes odpoledne sklidil na malém vedlejším pódiu i herec a folkový písničkář Jiří Schmitzer.

„Vždycky jsem takovou určitou kontrastní plochou, aby ti ostatní mohli vyniknout,“ říká Schmitzer.

Zatímco písničkář předváděl svůj um, fanoušci pod podiem šlapali na kolech, a vyráběli tak elektřinu.

Na Rock for People už dorazily tisíce lidí. Potlesk sklidil i folkový písničkář Jiří Schmitzer

Organizátoři loni zaregistrovali přes 27 tisíc návštěvníků. Letošní návštěvnost by podle jejich odhadů mohla překročit hranici 30tisíc lidí. Dokonce už museli navýšit i kapacitu kempu.

„Museli jsme přejít na nějaké záložní varianty a možná, že se přiblížíme i k limitu těch záloh,“ dodává hlavní organizátor Rock for People Michal Thomes. Kromě Čechů jsou tu fanoušci nejen ze sousedních zemí ale také například z Velké Británie.

Na Rock for People už dorazily tisíce lidí. Potlesk sklidil i folkový písničkář Jiří Schmitzer

Do festivalového areálu v prostorách bývalého vojenského prostoru fanoušky z centra města vozí autobusová kyvadlová doprava. Policie v souvislosti s festivalem posílila hlídky.

Festival Rock for People v Hradci Králové končí v úterý večer. Letos nabídne 150 koncertů různých žánrů. Mezi největší hvězdy patří americká kapela The Offspring, která zahraje dnes večer, nebo britská formace Massive Attack, kteří se představí zítra.

autoři: ova , par
Spustit audio