Eva Pilarová bude zpívat pro Hospic Anežky České

23. září 2010

Přední česká zpěvačka Eva Pilarová, držitelka tří Zlatých slavíků, Grand Prix de Disgue Sopoty, několika zlatých a platinových desek, přijala pozvání do Červeného Kostelce a zazpívá v neděli 16. září 2007 v 18:30 hodin v Divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci pro Hospic Anežky České. Výtěžek koncertu bude použit na zakoupení kyslíkového koncentrátoru a elektrického invalidního vozíku pro domácí péči těžce nemocných při hospici. Projekt podpoří Nadace Divoké husy zdvojnásobením darů.

Další projektem, jehož záměrem je taktéž domácí péče o těžce nemocné při hospici, je soutěž "Šikovné ruce pro hospic 2007". "Již jen několik dnů zbývá těm, kteří se ještě chtějí účastnit soutěže a podpořit projekt vlastnoručně vyrobenými výrobky, darovanými hospici," říká Eva Wagenknechtová z Oblastní charity Červený Kostelec. "Ve čtvrtek 27. září 2007 je poslední den, kdy mohou účastníci předat předměty osobně nebo prostřednictvím pošty do prodejny levného textilu v Hospici Anežky České, 5. května 1170, 549 41 Červený Kostelec.
Soutěž probíhá ve třech kategoriích (1. kat. děti do 9 let, 2. kat. děti od 10 do 18 let, 3. kat. dospělí). Na výrobek je třeba nalepit štítek se jménem a příjmením, bydlištěm včetně PSČ, případně s tel. spojením, kategorií a prodejní cenou (v obvyklé cenové výši). Správně vyplněný štítek velmi usnadní registraci."
V pátek 5. října 2007 v 19 hod v kině Luník v Červeném Kostelci bude uspořádána vernisáž prodejní výstavy, při které zazní slavnostní koncert Lee Andrew Davisona, jazzového zpěváka a muzikologa a současně budou z vybraných dárků uvedených kategorií vylosováni vždy dva výrobci, kteří obdrží cenu.
"Získanými prostředky chceme pomoci hlavně těm, kteří jsou propuštěni z hospicové péče domů nebo o ně pečuje dosud rodina, ale potřebuje odbornou pomoc. Naším cílem je umožnit důstojný život těžce nemocným za součinnosti moderních léčebných a rehabilitačních prostředků a odborné asistence tak, aby péče v rodině byla co nejvíce usnadněna, " říká Ing. Miroslav Wajsar, ředitel Oblastní charity Červený Kostelec.

Spustit audio