Dožínky nabídnou také letos v Hradci Králové bohatý program

22. září 2010

Třetí zářijový víkend bude v Hradci Králové tradičně ve znamení Královéhradeckých krajských dožínek. Stejně jako v předchozích letech se setkají zemědělci z celého kraje, aby široké veřejnosti představili své produkty a novinky. Letos jde už o pátý ročník této velké slavnosti, kterou každoročně navštíví přes třicet tisíc lidí. "Jestliže dnes spolupořádáme již pátý ročník Královéhradeckých dožínek, je už určitě na místě hovořit o novodobé tradici. Já navíc pevně doufám, že tato obnovená tradice bude i nadále pokračovat", uvedl ing. Rostislav Barnet za organizátory akce. Slavnostní zahájení proběhne již v pátek 19. září 2008 od 16 hodin na nádvoří Nového pivovaru v Hradci Králové.

Hejtman Královéhradeckého kraje ing. Pavel Bradík zde přivítá řadu významných hostů. Podle ing. Rostislava Barneta je toto zahájení jednou z nejvýznamnějších novinek letošního ročníku. "Vystoupí zde například folklórní soubor Partizán z Banské Bystrice, zahájena bude výstava fotografií a navíc tu bude pro návštěvníky připraveno občerstvení za "lidové ceny"!", prozradil. V královéhradeckých Šimkových sadech v pátek proběhne Den zemědělství Královéhradeckého kraje. Zemědělci a potravináři z celého kraje se při této příležitosti představí žákům základním a středních škol.
V prostoru Šimkových sadů pak v sobotu 20. září 2008 vypuknou hlavní oslavy. Začátek je v 10 hodin a návštěvníci se mohou těšit na rozmanitou nabídku vystoupení, prezentací a doprovodných atrakcí. Na několika pódiích a scénách se v průběhu celého dne představí řada zpěváků, zpěvaček, hudebních skupin, orchestrů, folklórních souborů i divadel. Z těch nejznámějších jmenujme například Pavla Dobeše, Věru Martinovou nebo skupiny Neřež či Beatles Revival. Pro děti bude připravena scéna loutkového divadla a stejně jako v minulých letech se s vlastním programem představí i Obec Slováků.
Návštěvníci se mohou zároveň těšit na mnoho stánků, kde jim samotní zemědělci a potravináři z celého kraje představí a nabídnou to nejlepší ze své produkce. "Samozřejmě nebudou chybět desítky vystavovatelů a prodejců s tradičními zemědělskými produkty a výrobky tradičních lidových řemesel. Všichni se mohou těšit i na bohaté občerstvení z rozmanité produkce potravinářů našeho kraje. Děti určitě navíc potěší, že v tomto roce přibudou další atrakce. Myslím tedy, že by si letošní ročník Královéhradeckých dožínek neměl nechat nikdo ujít. Z takto bohatého programu si každý bezpochyby vybere", řekl ing. Rostislav Barnet.

Spustit audio