Dotace na vybudování bezbariérové trasy

22. září 2010

Dotaci na výstavbu druhé části bezbariérových tras v centru města - Trasy B, získalo od Státního fondu dopravní infrastruktury v rámci Národního rozvojového programu mobility pro všechny statutární město Hradec Králové. Město tak pokračuje vloni započatém plánu na vytvoření čtyř bezbariérových tras v jeho centru. Letos město získalo na Trasu B dotaci ve výši 2 461 000 Kč, což činí 70% celkových uznatelných nákladů. Výstavba probíhala od 30. června do 15. září. Trasa vede podél Eliščina nábřeží a vzájemně propojuje kongresové centrum a komerční zónu ALDIS, městský bazén a lázně, budovu Filharmonie, budovy TJ Sokol a Muzeum východních Čech. Současně navazuje na další plánované záměry města a došlo k jejímu napojení na hlavní městské pěší trasy.

V rámci projektu proběhla rekonstrukce a obnova nevyhovujících krytů chodníků a jsou vytvořeny podmínky pro pohyb osob s pohybovým, zrakovým a sluchovým postižením. Konkrétně byly sníženy obrubníky, upraveny přechody pro chodce a místa pro přecházení doplněním signalizačních, vodících a bezpečnostních prvků.
Město má i v budoucnu zájem odstraňovat komunikační bariéry a chce i nadále vytvářet odpovídající podmínky pro pohyb handicapovaných osob v městském prostředí budováním dalších připravovaných tras.

Spustit audio