Dobrovolníci na Broumovsku pomohou zjišťovat názory turistů

24. září 2010

Skupina pěti dobrovolníků z několika evropských zemí bude od pátku v Adršpašských skalách na Broumovsku zjišťovat názory turistů na turistické značení a další služby. Dobrovolníci, kteří zde budou pracovat do 13. července, správě Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Broumovsko pomohou také s opravami značení, řekl vedoucí dobrovolnického tábora Jan Kapoun. "Výsledky z našich průzkumů by měly pomoci správě CHKO Broumovsko zjistit, co by návštěvníci chtěli ve skalách ještě zlepšit a co jim chybí," dodal Kapoun.

Organizátoři tábora očekávají příjezd dobrovolníků z několika evropských zemí. "Podmínkou bylo, aby byli schopní mluvit německy, nebo polsky, případně česky. Z těchto zemí je totiž nejvíce návštěvníků skal," řekl Kapoun.
Správa CHKO, která začala loni společně s dalšími partnery s úpravou turistických cest v Adršpašských skalách, chce využít názory turistů při dalších úpravách cest. "Chceme mít nějakou zpětnou vazbu, abychom věděli, jestli naši práci lidé ocení," řekl dnes ČTK vedoucí správy CHKO Broumovsko Jan Piňos.
Tábor na Broumovsku je jedním z projektů dobrovolnického sdružení INEX-SDA, které podobných akcí v České republice pořádá ročně několik desítek. Sdružení, jež hostí a vysílá do zahraničí stovky dobrovolníků, podporuje především projekty zaměřené na životní prostředí, kulturu a sociální záležitosti.

Logo
Spustit audio