Dieta nebo budoucnost lidstva a záchrana života na Zemi?
To jsou jen některé otázky, které se objevují v souvislosti s veganstvím. Tedy způsobem stravy a používání výrobků, které nebyly zatíženy zásahem do života zvířat. Někdo považuje veganství za dietní moderní jídelníček, jiní za celkovou etickou filozofii, jak žít nerušeně v souladu s přírodou.
Je člověk od přírody všežravec anebo je veganství tou správnou stravovací i filozofickou cestou pro budoucnost? Jak vypadá běžný veganský jídelníček a jak třeba sváteční v období Vánoc a Silvestra? Jak se na veganství dívá nutriční terapeut a existují skupiny lidí, pro které veganství vyloženě není vhodné.
Odpovědi na tyto a další otázky hledal Pavel Halla v pořadu Co vás zajímá. Hosty byly PhDr. Tereza Vandrovcová, Ph.D., která maso nejí od roku 2002 a v roce 2011 se stala z etických důvodů vegankou a Monika Řežábková, nutriční terapeutka, která o sobě naopak říká, že je masožravec se vším všudy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka