Den otevřených dveří na fermentační stanici v Úpici

22. září 2010

V Úpici se třídí i bioodpad. To je věc veřejně známá. Velkým pomocníkem při likvidaci bioodpadu je fermentační bioplynová stanice. O stavbě tohoto velkého díla bylo rozhodnuto již v létě v roce 2006. Dva roky poté prožívá toto "dítě" zátěžovou zkoušku v podobě zkušebního provozu. Jako s každým novorozenětem je nutné hledat způsob komunikace. Proto jsou zváni všichni zájemci na Den otevřených dveří na fermentační stanici v Úpici. V úterý 14.10. a ve středu 15.10. vždy od 14:00 do 17:00 provede personál stanice všechny zájemce provozem, vysvětlí technologické procesy a seznámí s významem tohoto kolosu pro region. Součástí programu bude prezentace strojů, které Technické služby Města Úpice používají ke svozu odpadu.

Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory SEVER připraví názornou ukázku jak třídit odpad, jaké jsou nové obaly na pultech obchodů a kam s nimi. BIOPLANETA nám představí bioplast z kukuřice. V rámci své expozice ukáže výrobky a bude možnost koupení kelímků, tácků atd. určeno nejen pro organizace, které zajišťují občerstvení na veřejných akcích Všichni občané nejen z Úpice jsou zváni.
Tato akce je součástí projektu "Osvěta k problematice třídění odpadů se zaměřením na bioodpady a jejich energetické využití", který byl podpořen z fondu Zelené energie.

Spustit audio